Zaagmolen 2.0

De vakantie zit er bijna op, en we staan weer te popelen om te beginnen. Er is in de afgelopen 7 maanden veel gebeurd; een korte opsomming van wat vooraf ging.

Steeds drukker

Op 8 december 2016 kregen Joris, René en Olav de sleutel van de 2e Jan Steenstraat 3. 20 december ging Zaagmolen open en na een rustige maand januari werd het elke maand drukker mede door de mooie recensies in Parool en NRC.

Gelukkig kwam Jess binnen lopen en was het team sterk genoeg om alle gasten te kunnen helpen. De samenwerking tussen de drie vennoten was ondertussen niet optimaal. In juni besloot René uit de Zaagmolen te stappen en zijn geluk elders te beproeven. In goede harmonie hebben de vennoten hun samenwerking beëindigd. Wij wensen René het  allerbeste toe.

De maanden erna bleven gelukkig druk, op een paar hele stille weken rond Hemelvaart  na. Moe maar tevreden trokken Jess, Joris en Olav in augustus de deur achter zich dicht voor een paar weken R&R.

Komend seizoen

Vanaf september komt Imke bij Zaagmolen werken. Na bijna 4 jaar bij Lastage hoorden we dat ze wel oren had naar een nieuwe uitdaging. Joris was inmiddels afgestapt van één enkel 5- gangen menu en heeft Zaagmolen’s keuken iets losser gemaakt met een kleine menu kaart waar je zelf je 3- of 4 gangen menu uit kunt samen stellen.

De bevlogen sommelier (Imke)  is een ideale toevoeging aan het team. Zo is er nog meer aandacht voor een lekker glas wijn en meer kennis in huis van mooie wijn- en gerechtcombinaties. De wijnkaart zal in eerste instantie bestaan uit wijnen van Verkerk (Mattijs) en Au Paradis (Deborah en Joris) maar als ik Imke hoor komt daar snel genoeg nog meer moois bij van andere bekende en onbekende importeurs. Probeer haar maar eens tegen te houden.

Zaagmolen 2.0 wil een restaurant zijn wat je ontspannen eet en drinkt voor een goede prijs. Je lieveling (-s) huiskamer restaurant in de Pijp. Breng zelf goed gezelschap mee en wij doen de rest.

Kok met vuur en passie

We zoeken nog een (leerling-) kok, iemand met vuur en passie voor het vak. Met leergierigheid en de bereidheid om zich te ontwikkelen naast Joris tot een zelfstandig werkend keuken prins (met baard?!). Ben je al leerling af dan maakt dat het alleen maar leuker en makkelijker, zo lang je maar vuur en passie hebt (en die baard natuurlijk).

Het eerste menu staat ook klaar. Vanaf 30 augustus ben je weer heel erg welkom in Zaagmolen.

Namens Jess, Joris, Imke en Olav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *